Az újévi fogadalom, ami valóra vált: így javította helyezéseit az ügyfelünk

Az újévi fogadalom, ami valóra vált

Szilveszterkor sok cégvezető fogadja meg, hogy az újévben belevág a honlapja fejlesztésébe, az online jelenlétének erősítésébe.

Azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a fogadalom gyakran csak üres ígéret marad.

Pedig a fejlesztés és a megújulás kulcsfontosságú a versenyben való sikeres helytálláshoz.

Egy olyan ügyfelünk történetét szeretném most Neked bemutatni, aki kitartott az újévi fogadalma mellett.

Ő azok közé tartozik, akik nemcsak beszélnek a változásról, hanem cselekszenek is.

Márciusban már el is kezdtük vele a munkát (a szerződéskötés kapcsán nálunk teljesen normális az 1-2 hónapos átfutás, hiszen komoly döntésről van szó), és a linképítés eszközével drámai javulást értünk el mindössze néhány hónap alatt.

Az eredmények önmagukért beszélnek!

Innen indult a történet

Innen indult a történet

Ügyfelünk egy kozmetikai, szépségápolási termékekkel foglalkozó webshopot üzemeltetett, és nem volt elégedett a megrendelések számával, ezért szeretett volna jobb pozíciót elérni a Google-ben – hiszen a jobb helyezés = több látogató = több üzlet.

Hogy az eredmények jobban láthatóak legyenek, most csak 3 kulcsszóra fogunk fókuszálni (ezeket azonban nem nevezzük meg konkrétan, mert nem szeretnénk az ügyfeleinkkel kapcsolatban ilyen információkat beazonosítható módon közzétenni).

  • Az „A” kulcsszóra 14.800 keresés érkezik egy hónapban átlagosan, az ügyfelünk pedig az 58. helyen állt rá a Google-ben.
  • A „B” kulcsszóra átlag 4.400 keresés van és az első 100 találat között sem volt ott az oldal.

A „C” kulcsszóra 1.300 alkalommal keresnek rá egy hónapban, itt pedig már egy jobb (de még mindig nem elég jó), 12. hellyel „büszkélkedhetett” az oldal.

Ingyenes kulcsszókutatást, konkurencia elemzést, SEO konzultációt kapsz!

Céged éves árbevétele több, mint nettó 40 millió forint (a legutolsó közzétett hivatalos adatok alapján)? Akkor a linképítést neked találták ki – éppen ezért kapsz ingyenes kulcsszókutatást, konkurencia elemzést, SEO konzultációt! (Ha a céged nem tartozik ebbe a kategóriába, úgy a kutatás és elemzés ára nettó 40.000 Ft)

Mit is csináltunk egészen pontosan?

A linképítés a Google szemében bizalmat és hitelességet kölcsönöz a weboldaladnak.

Minél több minőségi, releváns weboldal linkel be téged, annál valószínűbb, hogy a Google magasabbra sorolja az oldaladat a keresési eredmények között.

A mi feladatunk tehát egyszerű: cikkeket írunk rólad, amiket aztán kihelyezünk a saját (500+) weboldalainkra, amiken a te linkedet is elhelyezzük.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Pedig tényleg működik: itt a való élet hozta példa.

Meglepően gyorsan jöttek az eredmények

Meglepően gyorsan jöttek az eredmények

Az első hónapokban elkezdtünk dolgozni a linkprofilon, aminek eredményeként az „A” kulcsszó esetében a 42-es pozícióba került az oldal, az „B”-re továbbra is a 100-as pozíción maradt, de a „C”-re már a 9-es pozícióban volt.

Azonban a linképítés valódi ereje a hosszú távú előnyökben rejlik.

Június elejére az „A” kulcsszóra a 23-as, a „B”-re a 68-as pozícióba került, míg a harmadikra már a 6-os pozícióban volt.

Tehát, bár voltak átmeneti visszaesések, a helyezési javulás trendje világosan látható.

Átmeneti visszaesés? Az meg miért van?

Átmeneti visszaesés? Az meg miért van?

Az algoritmusok működése néha rejtélyes lehet.

Ahogyan azt látod, áprilisig egyértelmű volt az emelkedés, és május-június környékén történt egy visszaesés.

Fontos viszont, hogy csak az előző hónapok eredményeihez képest – ha a kiindulási adatokkal hasonlítjuk össze, az ugrás még így is óriási.

Az átmeneti kilengésektől nem kell megijedni: szinte nincs is olyan projekt, aminek a teljes élettartama alatt ne lennének ilyen, max. 1-2 hónapos visszaesések.

Mivel nem a miénk a Google, ezért ezt megmagyarázni nem éppen a legegyszerűbb – gyakorlatilag az algoritmusok „szeszélyének” tudható be, és emiatt nem is kell aggódni (a „C” kulcsszó esetében például látszik is, milyen gyorsan túljutottunk ezen).

Ingyenes kulcsszókutatást, konkurencia elemzést, SEO konzultációt kapsz!

Céged éves árbevétele több, mint nettó 40 millió forint (a legutolsó közzétett hivatalos adatok alapján)? Akkor a linképítést neked találták ki – éppen ezért kapsz ingyenes kulcsszókutatást, konkurencia elemzést, SEO konzultációt! (Ha a céged nem tartozik ebbe a kategóriába, úgy a kutatás és elemzés ára nettó 40.000 Ft)

Ne feledd: ez még csak az első néhány hónap volt

Vegyük figyelembe, hogy a linképítés látványos eredményeire általában 9-12 hónapot kell várni.

A hatékony linképítés kulcsa a fokozatosság: mi is lassan építjük ki a linkeket, hogy ne keltsünk gyanút a Google algoritmusokban, és bizony a keresőrobotoknak is időbe telik, míg feldolgozzák az új hivatkozásokat, és ez alapján elvégzik a rangsorolást.

Ennek a projektnek az érdekessége egyértelműen a hirtelen történt előrelépés: bejutni a TOP50-be úgy, hogy előtte még a 100. helyet sem értük el, igen komoly eredmény.

De nézzük meg, mi a helyzet az összes többi kulcsszóval!

De nézzük meg, mi a helyzet az összes többi kulcsszóval!

Több mint 1.300 kulcsszóra figyeljük az ügyfelünk helyezésjavulását – értelemszerűen nem építünk mindegyikre linket, de érdemes figyelni, hogy a „kapcsolódó kifejezésekre” hogyan tör egyre előrébb egy weboldal azáltal, hogy fontosabb, relevánsabb kulcsszavakra jó helyezéseket ér el.

Az átlag pozíció a projekt kezdetén 33,72 volt, tehát az oldal a legtöbb kulcsszóra (az átlagok alapján) 33-34. helyen szerepelt.

Ezt lecsökkentettük 29,58-ra, ami önmagában így talán nem tűnik soknak, de ne feledd: 1.300 kulcsszóról beszélünk, tehát itt minden tizednyi változás rengeteget számít.

Mit tanulhatunk ebből?

A sikertörténetünk mögött egyértelmű üzenet rejlik: a linképítés kulcsfontosságú eszköz a keresőoptimalizálás (SEO) világában.

A fenti eredmények azt mutatják, hogy a hatékony linképítés jelentős javulást hozhat az oldal rangsorolásában, még rövid időn belül is.

A linképítés pedig nem csak az oldalad helyezését segíti, hanem több látogatót és potenciális ügyfelet is hozhat számodra.

Minél magasabb helyezést érsz el a keresőmotoroknál, annál több ember talál rá az oldaladra, ami végül több üzletet és nagyobb bevételt jelenthet.

Merj nagyot álmodni!

Merj nagyot álmodni!

Hiszünk benne, hogy a következő sikertörténetünket akár Rólad is írhatjuk!

Ha Te is szeretnél magasabbra jutni a rangsorban, akkor nincs más dolgod, mint felvenni velünk a kapcsolatot.

A professzionális linképítési szolgáltatásaink segítségével Te is megtapasztalhatod a keresőoptimalizálás hihetetlen erejét.

Készen állsz a sikerre?

Várjuk a jelentkezésedet, hogy közösen írhassuk meg a következő sikertörténetet!

Most már kíváncsi vagy, mennyi linkkel érhetsz el sikereket?

Nagyon szeretnénk, ha a Te oldalad is több ügyfelet tudna szerezni Neked – ebben fogunk segíteni, ha kitöltöd űrlapunkat.

Már várjuk, hogy átbeszélhessük együtt a részleteket!

Hogyan tovább?

Rengeteg igazán hasznos információt és trükköt találsz itt.