Mi az az URL és miért fontos?

Mi az az URL és miért fontos?

Az URL (Uniform Resource Locator), magyarul egységes erőforrás-helymeghatározó, az internetes címek standard formája, amely lehetővé teszi a weboldalak elérését.

Az URL címek megkönnyítik a navigációt az interneten, és elengedhetetlenek a weboldalak könnyű adatainak megosztásához.

URL felépítése

Egy URL általában három fő részből áll:

  • Protokoll: meghatározza, hogy a böngésző hogyan kommunikál a szerverrel. Például http vagy https.
  • Domain név: az azonosító, amely megmutatja, hol található a keresett információ. Például a keresobenelso.hu a Keresőben Első weboldalának domain neve.
  • Útvonal (path): az adott oldal vagy forrás specifikus címe a szerveren. Például /grafikai-tervezes/.

SEO és URL

A keresőbarát URL-ek, mint amilyeneket a SEO-szótár is ajánl, kulcsfontosságúak a weboldal keresőmotor-optimalizálásában (SEO).

Egy jól strukturált URL segíthet a keresőmotoroknak jobban értelmezni az oldal tartalmát, ami javíthatja a weboldal rangsorolását a keresési eredményekben.

Ingyenes kulcsszókutatást, konkurencia elemzést, SEO konzultációt kapsz!

Céged éves árbevétele több, mint nettó 40 millió forint (a legutolsó közzétett hivatalos adatok alapján)? Akkor a linképítést neked találták ki – éppen ezért kapsz ingyenes kulcsszókutatást, konkurencia elemzést, SEO konzultációt! (Ha a céged nem tartozik ebbe a kategóriába, úgy a kutatás és elemzés ára nettó 40.000 Ft)

URL rövidítés és marketing

Az URL rövidítők, mint a TinyURL vagy a Google URL rövidítő, lehetővé teszik a hosszú URL-ek egyszerűbbé tételét, amelyek könnyebben megoszthatók és kezelhetők marketing célokra.

A rövid URL-ek különösen hasznosak lehetnek közösségi média platformokon, ahol a karakterek száma korlátozott, például Twitteren vagy Facebookon.

Miért fontos a kanonikus URL (canonical url)?

A kanonikus URL egy weboldalon belüli jelzés, amely megmondja a keresőmotoroknak, hogy több hasonló tartalmú oldal közül melyiket preferálják.

Ez segít elkerülni a duplikált tartalom problémáját, amely negatívan befolyásolhatja a weboldal SEO teljesítményét.

A láthatóság már az URL-nél megalapozódik

Az URL címek, legyen szó akár grafikai tervezésről, online marketingről vagy SEO-ról, alapvetően fontosak az internetes navigáció és a marketingstratégiák szempontjából.

A jól megtervezett URL-ek nemcsak hogy javítják a felhasználói élményt, de hozzájárulnak a weboldal láthatóságának növeléséhez is a keresőmotorokban.

Azt akarom, hogy több árajánlatkérés, abból minél több valódi ügyfél szülessen a Te oldaladon és keress nagyon sok pénzt, mert szeretnék még több sikeres linképítés-sztorit látni.

Kérd tőlünk kulcsszókutatásod, konkurencia elemzésed, SEO konzultációdat most: add meg weboldalad címét és az 5 legfontosabb kulcsszavadat, mi pedig megmutatjuk, hogyan leszel a Keresőben Első!

Szeretnél konkrét árakat látni?

Töltsd ki űrlapunkat, mi pedig felvesszük veled a kapcsolatot, hogy a lehető legtökéletesebb vállalati arculatot tudjuk megtervezni neked.

Várjuk jelentkezésedet!

Hogyan tudunk még segíteni neked?

Tetszik, amit fentebb olvastál, de elsőre még túl nagy falatnak érzed? Tedd meg az első lépést könnyebben: válaszd kapcsolódó szolgáltatásainkat!

További seo online marketing szótár cikkünk

Rengeteg igazán hasznos információt és trükköt találsz itt.