Mi az a CTA és miért fontos?

Mi az a CTA és miért fontos?

A CTA, vagyis a „Call to Action” (magyarra fordítva: felhívás cselekvésre) egy marketingfogalom, amely egy olyan üzenetre, szövegre, gombra vagy képre vonatkozhat, amely arra ösztönzi a weboldal látogatóit, hogy végezzenek el egy meghatározott cselekvést.

Ez a cselekvés lehet egy termék megvásárlása, feliratkozás egy hírlevélre, vagy akár egy online tanácsadásra való jelentkezés, mint ahogy azt a Keresőben Első is ajánlja.

A CTA-k alapvető elemei a sikeres online marketingnek, mivel közvetlenül hozzájárulnak a konverziós ráták növeléséhez.

A hatékony CTA jellemzői:

  • Tisztaság és specifitás: egy CTA-nak egyértelműnek kell lennie. A látogatónak pontosan tudnia kell, mit várnak el tőle, ha rákattint a gombra vagy linkre. Például: „Vásárolj most„, „Töltsd le ingyen„, vagy „Kérj ajánlatot.
  • Látványos design: a CTA gombnak ki kell tűnnie a weboldalon, ezért fontos a szín, forma és méret megfelelő kiválasztása. A grafikai tervezés szolgáltatásaink, mint a logótervezés és arculattervezés, segíthetnek a vizuális összhang elérésében.
  • Stratégiai elhelyezés: a CTA helyzete kulcsfontosságú. Legyen könnyen észrevehető és logikus helyen, például egy termékismertető alatt, vagy egy blogbejegyzés végén, ahol az olvasó már meggyőződhetett a tartalom hasznosságáról.
  • Sürgőséget sugalló nyelvezet: a sürgőséget sugalló nyelvezet, mint „Ajánlat limitált ideig érvényes” vagy „Regisztrálj most, mielőtt lejár” segíthet növelni a felhasználók cselekvési hajlandóságát.

Ingyenes kulcsszókutatást, konkurencia elemzést, SEO konzultációt kapsz!

Céged éves árbevétele több, mint nettó 40 millió forint (a legutolsó közzétett hivatalos adatok alapján)? Akkor a linképítést neked találták ki – éppen ezért kapsz ingyenes kulcsszókutatást, konkurencia elemzést, SEO konzultációt! (Ha a céged nem tartozik ebbe a kategóriába, úgy a kutatás és elemzés ára nettó 40.000 Ft)

CTA-k szerepe a SEO-ban és a linképítésben

A CTA nem csak közvetlenül befolyásolja az értékesítést és a feliratkozásokat, hanem közvetett módon a SEO-t és a linképítést is támogathatja.

Egy jól megtervezett CTA segíthet növelni a weboldal interakciós rátáit, ami pozitívan befolyásolhatja a weboldal keresőmotoros rangsorolását.

Emellett, ha a CTA egy letölthető tartalomra irányít, amely értékes backlinket generál, az tovább erősítheti a weboldal SEO profilját.

Érjük el, hogy a nézelődőből cselekvő legyen

A CTA-k alapvető eszközei a digitális marketingnek és elengedhetetlenek a sikeres online kampányokhoz.

Egy jól megtervezett CTA nem csak, hogy növeli a konverziókat, de hozzájárulhat a márka online láthatóságának és keresőoptimalizálásának javításához is.

Ahogy a Keresőben Első csapata is kiemeli, minden digitális marketing stratégia szerves részét kell, hogy képezze az erőteljes, hatásos CTA-k alkalmazása.

A célzott online marketing kampányok tervezése során különös figyelmet fordítunk arra, hogy a CTA-k optimálisan működjenek minden platformon, növelve ezzel ügyfeleink sikerét.

Azt akarom, hogy több árajánlatkérés, abból minél több valódi ügyfél szülessen a Te oldaladon és keress nagyon sok pénzt, mert szeretnék még több sikeres linképítés-sztorit látni.

Kérd tőlünk kulcsszókutatásod, konkurencia elemzésed, SEO konzultációdat most: add meg weboldalad címét és az 5 legfontosabb kulcsszavadat, mi pedig megmutatjuk, hogyan leszel a Keresőben Első!

Szeretnél konkrét árakat látni?

Töltsd ki űrlapunkat, mi pedig felvesszük veled a kapcsolatot, hogy a lehető legtökéletesebb vállalati arculatot tudjuk megtervezni neked.

Várjuk jelentkezésedet!

Hogyan tudunk még segíteni neked?

Tetszik, amit fentebb olvastál, de elsőre még túl nagy falatnak érzed? Tedd meg az első lépést könnyebben: válaszd kapcsolódó szolgáltatásainkat!

További seo online marketing szótár cikkünk

Rengeteg igazán hasznos információt és trükköt találsz itt.