Így kezdd el hirdetni magad kezdő vállalkozóként

Így kezdd el hirdetni magad kezdő vállalkozóként

Egy vállalkozás elindítása sok kihívást hoz magával, ezek közül az egyik az, hogy kialakítsd a megfelelő ügyfélkört és megismertesd magad a leendő vásárlóiddal.

Ennek kulcsa az, hogy megtaláld a megfelelő marketing eszközt, mellyel a lehető leghatékonyabban tudod elindítani az ügyfélszerzés folyamatát.

Megértjük, ha ez a téma okoz benned némi feszültséget, hiszen rengeteg kezdő vállalkozás bukott már bele abba, hogy nem megfelelő eszközökkel próbálta elérni a célközönségét, amivel rengeteg pénzt dobott ki az ablakon, és az ügyfélköre sem bővült.

A jó hír az, hogy a megfelelő marketing stratégia kidolgozásához számos segítséget tudunk Neked adni, így nem a saját károdon kell kitapasztalni, melyik eszköz válik majd be.

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan érdemes elindulnod a marketing világában!

Ne aggódj, a leírtakat akkor is tudod majd kamatoztatni, hogyha jelenleg teljesen a nulláról indulsz.

Az első lépés: a weboldal

Az első lépés: a weboldal

Az online marketing világában elengedhetetlen, hogy rendelkezz egy weboldallal, ennek híján ugyanis nincs mit hirdetned.

Amikor ezt megtervezed, nagyon fontos, hogy az ügyfelek szemszögéből is áttekintsd a weboldal-projektet:

  • mitől lesz átlátható?
  • hogyan lehetséges átadni azt az értéket, amit a termékem/szolgáltatásom képvisel?
  • milyen információk érdeklik a vásárlókat?

A fenti kérdésekre máris itt a válasz: fontos, hogy a szuper dizájn és technikai háttér mellett a honlap megfelelő struktúrával és kellő mennyiségű információval rendelkezzen, hiszen ezek tesznek hitelessé, és ezek lesznek azok, melyek által egy érdeklődőből ügyfél válhat.

A tartalom a kulcs

A tartalom a kulcs

A tartalommal kapcsolatban már biztosan látod, hogy ha weboldalad folyton csak azt kiáltja: „Válassz minket!”, az önmagában nem elég.

Fontos, hogy az általad közölt tartalomban az olvasó magára ismerjen, és azt érezze, megérted a problémáját, tudsz rá valódi megoldást javasolni.

Itt jön képbe a tartalommarketing és a Facebook hirdetések világa, ami kis túlzással egy Jolly Joker eszköz lehet ahhoz, hogy eljuss a jövőbeli vásárlóidhoz!

A tartalommarketing röviden annyit jelent, hogy havi rendszerességgel készítünk Neked meghatározott számú blog cikket, melyek a weboldaladra kerülnek ki – ezeket aztán remekül tudjuk majd Facebookon keresztül is hirdetni!

A cikkírás lényege, hogy segítsünk szavakba önteni a gondolataidat, méghozzá úgy, hogy ezáltal szemernyi kétsége se lehessen a profizmusod és az általad képviselt értékek felől az olvasóknak.

Ennek érdekében az említett 400 vagy 800+ szavas cikkek mindig az alapján készülnek, amit közösen megbeszélünk, hiszen így 100%-ig a Te nézőpontodat és véleményedet képviselhetik az írások.

De pontosan miért jó az neked, ha sok cikk van az oldaladon?

Ha sok olyan tartalom van a weboldaladon, amiben megjelennek a számodra fontos kulcsszavak, az a Google találati listáján is előrébb pozícionál Téged.

Ezen felül, ha valaki felkeresi az oldalad, akkor nem hagyja el úgy, hogy megválaszolatlan kérdések maradnak benne, hiszen mindig friss és hasznos információt tudsz neki szolgáltatni, ráadásul ez szakértői státuszt is ad Neked.

A cikkekben továbbá ötleteket adhatsz, hogy hogyan használják a terméked, mi mindenre jó, ezzel szélesedik azok köre, akik számára érdekes lehet.

Az előbbi ötlet természetesen szolgáltatások esetén is igaz, hiszen például egy szórakozási lehetőség más-más szempontból lehet érdekes családok, baráti társaságok és cégek esetén, és ezt mindenképp érdemes megmutatni.

„De miért éppen ti írjátok meg az én cikkeimet?”

Persze jogosan merülhet fel benned, hogy Te is tudnál ilyen blogbejegyzéseket készíteni.

Ebben nem is kételkedünk, de érdemes figyelembe venni, hogy az ilyen cikkek megírása sok időt vesz igénybe, amire egy kisvállalkozónak – főleg a tevékenység indításának forgatagában - nem mindig van kapacitása, emiatt érdemes lehet ezt szakértőkre bízni.

Szövegíróink úgy készítik el a cikkeket, hogy azok szakmailag megállják a helyüket, emellett könnyen olvashatóak, mégis cselekvésre ösztönzőek legyenek – tehát pont olyanok, amilyenre Neked szükséged van.

A Facebook hirdetés az egyik leghatékonyabb ügyfélszerző módszer

A Facebook hirdetés az egyik leghatékonyabb ügyfélszerző módszer

Bármilyen jó is a weboldalad és a rajta lévő tartalmak, sajnos mit sem érnek, ha nem találnak rájuk a potenciális ügyfelek.

Hirdetésekkel nemcsak azok előtt jelenik meg oldalad, akik kifejezetten rákeresnek, hanem olyanok előtt is, akiknél még csak gondolatban született meg, hogy igénybe vegyenek egy olyan szolgáltatást, amilyet te is kínálsz.

Azért mondtuk fentebb, hogy a Facebook egy igazi aduász lehet számodra, mert itt többek között nem, kor és hely alapján is be tudjuk állítani a célcsoportod, így biztosan azok fognak rád bukkanni, akik érdekeltek lehetnek a témában.

A Facebook algoritmusa pedig már van annyira okos, hogy sok esetben csak a helyi célzást használjuk és mindent a Facebook-ra hagyunk (ami szinte minden esetben tökéletesen be is válik).

Ennyire egyedi lenne a Facebook?

Természetesen más platformokon is lehet precíz célzással hirdetni, de a Facebookon más módokhoz képest gyorsabban és viszonylag olcsón szerezhetsz látogatókat.

Ha hirdetsz valamilyen felületen, az is fontos, hogy követni tudd, hányan kattintanak rá a hirdetésedre, melyik hirdetésszöveg hoz több látogatót, és a látogatók közül hányan veszik fel veled a kapcsolatot.

Szerencsére Facebookon keresztül ez mind rendkívül egyszerűen leellenőrizhető, hiszen minden eredmény világosan kiolvasható a hirdetési fiókodból (illetve megfelelő UTM paraméterezés esetén a Googel Analytics-ből is).

„Nekem nem éri meg a linképítés?”

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, mi lehet jobb annál, mint elsőnek lenni a Google találati listáján?

Vannak viszont bizonyos iparágak, melyek esetén kevésbé célravezető, ha linképítéssel – és ezen keresztül egy jó Google helyezéssel – próbálunk eljutni az emberekhez.

Például, ha szolgáltatásod helyhez kötött, akkor nagy valószínűséggel az lehet a célközönséged része, aki úgy 50-100 kilométeren belül el is ér Téged.

Ilyen esetben nem feltétlen éri meg a Google helyezésekkel bajlódni, ugyanis így gyakorlatilag feleslegesen fizetnél olyan emberek eléréséért is, akik nem tartoznak a Te célközönségedbe.

Nem biztos, hogy a Google-ben keresnek arra, amit te kínálsz

Nem biztos, hogy a Google-ben keresnek arra, amit te kínálsz

Ezen felül, a linképítés akkor sem biztos, hogy ideális választás, hogyha egyedi dolgot kínálsz, ugyanis arra általában kevesen keresnek rá direkt módon.

Ilyenkor a tartalommarketing szintén nagyobb segítséget adhat, hiszen, ha szembe jön velük egy érdekes cikk a Facebookon, akár még olyan termékhez/szolgáltatáshoz is kedvet kaphat az emberfia, ami eddig ismeretlen volt számára.

Mindezeken felül azt is mérlegre kell tenni, hogy a linképítés csak 9-12 hónap után hoz eredményeket, ami egy kezdő vállalkozás számára lehet, hogy túl sok idő.

Tedd meg az első lépést forgalmad fellendítése érdekében

A mi célunk az, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, így mindent megteszünk annak érdekében, hogy el is érjük a kívánt eredményt.

Mi az egyenes kommunikáció hívei vagyunk: nem erőltetünk rád olyat, ami számodra nem térülne meg.

A fentiekből is láthattad, hogy a marketing eszközök nem előre becsomagolt, dobozos termékek, így minden esetben egyedi árajánlatot készítünk sablon csomagok helyett.

Ha szeretnél egy személyre szabott, testhezálló ajánlatot, azt az alábbi űrlap kitöltésével van lehetőséged kérni. 

Ne halogasd tovább a dolgot, ha nem vagy elégedett vásárlóid mennyiségével, vedd fel a kapcsolatot velünk még ma!

Profi kezekben akarod tudni a hirdetéseidet?

Mindig azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb ügyfelet szerezzük a partnereinknek – ezt szeretnénk elérni Nálad is!

Köszönjük, hogy kitöltöd űrlapunkat – hamarosan jelentkezünk!